Pečená vepřová kapsa se zelím a bramborem

Autor receptu: planeta (121 receptů)

Množství: neuvedeno
Obtížnost: Středně náročné
Příprava: neuvedeno
Vaření: 1 hod. 40 min.
Speciální kritéria: neuvedeno
(0 hlasů)
Ohodnotit recept
3× přidáno do oblíbených

Koupenou kýtu opláchneme a vyřízneme do ní 2 kapsy, které prosolíme a vytřeme hořčicí. Vnitřek vyplníme cibulí, bylinkami (šalvěj, rozmarýn), slaninou, uzeninou, můžeme přidat i červenou kápii ,(každý jakou má fantazii), míchaná vajíčka, kyselá okurka atd.. Kapsu uzavřeme párátkem nebo celou kapsu ovážeme nití, na pánvi kapsu orestujeme , aby se zatáhla a přendáme do pekáče s cibulí, česnekem , 1 mrkví a povrch kapsy osolíme a okmínujeme. Pekáč přiklopíme a maso dusíme 30 min. po půl hodině pekáč odklopíme a za stálého podlévání kapsu dopečeme, podáváme s bramborem a se zelím.

Komentáře a dotazy…