Pečená husa v sáčku

Autor receptu: JanaB (518 receptů)

Množství: neuvedeno
Obtížnost: Snadné
Příprava: neuvedeno
Vaření: 1 hod. 40 min.
Speciální kritéria: neuvedeno
(0 hlasů)
Ohodnotit recept
2× přidáno do oblíbených

Husu očistíme a omyjeme. Celou i uvnitř osolíme, posypeme kmínem a rukou vše vetřeme. Husu vložíme do sáčku na pečení, uzavřeme sponou a dáme na suchý pekáč. Sáček na povrchu několikrát propíchneme (např. silnější jehlou na šití) a pekáč vložíme do studené trouby. Dáme ho do střední části trouby a dál od okrajů, protože sáček se při pečení nafoukne. Zapneme troubu na 150°C, pečeme asi 1 hodinu a potom zvýšíme teplotu na 200°C a upečeme do červena.

Komentáře a dotazy…