Paprikový chleba

Autor receptu: šanela (51 receptů)

Množství: neuvedeno
Obtížnost: Středně náročné
Příprava: neuvedeno
Vaření: 1 hod. 40 min.
Speciální kritéria: neuvedeno
(0 hlasů)
Ohodnotit recept
32× přidáno do oblíbených

Papriky a cibuli nakrájíme na tenké proužky. Papriky používám barevné, nejlépe žlutou a červenou. Rozpálíme pánev, přidáme olej a připravenou zeleninu a orestujeme doměkka. Odstavíme a připravíme z ohřátého piva, trochy mouky a droždí kvásek. Můžeme přidat špetku cukru pro podporu kynutí, ale já to nedělám. V míse smícháme mouky se solí, můžeme přidat drcený kmín, pak přidáme vychladlou směs z pánve, vodu a kvásek a vypracujeme nelepivé těsto, které drží tvar. Necháme vykynout v pomoučené míse. Po hodině vyklopíme na plech nebo do remosky (ta musí být předem rozpálená) a pečeme. V remosce se peče asi 40 - 55 minut a před koncem pečení je dobré chleba otočit - i v remosce používám folii na pečení. V troubě na 220° pečeme asi hodinu. Při poklepání na "dno" chleba poznáme, zda není uvnitř syrový.

Komentáře a dotazy…