Panenka na brusinkách

Autor receptu: petra.stefanova.7 (58 receptů)

Množství: neuvedeno
Obtížnost: Snadné
Příprava: neuvedeno
Vaření: 1 hod. 40 min.
Speciální kritéria: neuvedeno
(0 hlasů)
Ohodnotit recept
25× přidáno do oblíbených

Vepřovou panenku ze všech stran osolíme a na oleji opečeme. Mírně opečené maso přendáme do pekáčku, posypeme tymiánem, podlijeme vypečenou šťávou naředěnou s potřebným množstvím vody a zakryté dáme péci do předem vyhřáté trouby. Pečeme do částečného změknutí. Mezitím si připravíme omáčku. Rozehřejeme cukr s brusinkovým džemem a šťávou z citronu, necháme přejít varem a touto směsí přelijeme předpečené maso. Odkryté dopečeme do změknutí. Vepřovou panenku s brusinkovou omáčkou podáváme s hranolky.

Komentáře a dotazy…