Ovocná Valentýnka

Autor receptu: Bábrle Inka (1292 receptů)

Množství: neuvedeno
Obtížnost: Pro zkušené
Příprava: neuvedeno
Vaření: 1 hod. 40 min.
Speciální kritéria: neuvedeno
(0 hlasů)
Ohodnotit recept
25× přidáno do oblíbených

Těsto: 3 vejce, 150g cukru krupice, 300g polohrubé mouky, 1 lžička kypřícího prášku Náplň a dokončení: 350ml smetany Zdobení: 2-3 kiwi, 3 kompotované broskve, asi 10 jahod, 1 sáček světlé dortové želatiny, 30g hořké čokolády Troubu rozehřejeme na 180° srdcovou formu vymažeme vrstvou tuku. Vejce našleháme spolu s 1 lžící vody a cukrem do bílé pěny. Mouku smísíme s kypřícím práškem a prosijeme do vaječné pěny.Promícháme a řídké těsto nalijeme do formy - dáme do trouby a pečeme dozlatova 20-25 minut. Hotový korpus vyjmeme z trouby,ihned ho překlopíme na kuchyňskou mřížku a necháme cca hodinu chladnout. Korpus pak na 2x rozkrojíme. Našleháme tuhou smetanu (můžeme, ale nemusíme osladit), spodní plát potřeme 1/3 šlehačky; přiklopíme druhým dílem korpusu a potřeme druhou třetinou šlehačky a přiklopíme poslední plát. Dort uložíme na 1 hodinu do chladničky a zbytek šlehačky také uschováme v chladu. Oloupeme kiwi a nakrájíme na plátky, slijeme šťávu z broskví a ovoce necháme okapat. Potom broskve nakrájíme na plátky a omyté jahody rozpůlíme. Plátky kiwi vyrovnáme po vnějším kraji korpusu - ponecháme asi 1 cm okraj, aby bylo místo na zdobení šlehačkou. Vedle kiwi naskládáme plátky broskví a ve středu vytvoříme malé srdce z jahod. Podle návodu při pravíme dortovou želatinu (místo vody můžeme použít broskvovou šťávu z kompotu). Ovoce touto polevou přelijeme a necháme ztuhnout. Strany dortu potřeme vrstvou šlehačky, nastrouháme čokoládu a strany dortu jí posypeme. Zbývající smetanou naplníme cukrářský sáček a po obvodu srdce nastříkáme malé kopečky. Hotový dort ještě uložíme do chladničky, než přijde náš miláček domů, abychom ho potěšily sladkým dárkem k Valentýnu.

Komentáře a dotazy…