Orlovská halda

Autor receptu: jana.remkova.7 (122 receptů)

Množství: neuvedeno
Obtížnost: Středně náročné
Příprava: neuvedeno
Vaření: 45 min.
Speciální kritéria: neuvedeno
(1 hlas)
Ohodnotit recept
130× přidáno do oblíbených

Játra očistíme a nakrájíme na menší kousky. Kýtu nakrájíme na proužky, osolíme, opepříme, přidáme olivový olej a čili koření. Necháme cca 2 hodiny odležet. Na pánev, kde budeme restovat játra dáme lžíci oleje a na půlměsíčky půl cibule. Mírně orestujeme, přidáme játra, opepříme a restujeme do červena. Nakonec osolíme. Na pánev, kde budeme restovat vepřovou kýtu dáme lžíci oleje, půl cibule a nakonec maso. Zakápneme trochou vody a restujeme pod poklicí, až se voda zredukuje. Z těsta na bramboráčky usmažíme 3 menší placičky. Na talířek dáme první placičku, na ni játra. Přiklopíme druhou placičkou a na ni naložíme vepřové maso. Přikryjeme třetí placičkou, posypeme hrubě sýrem. Celé jídlo obložíme zeleninou. Poznámka: Jídlo, které se dělá u nás v restauraci Magnolia .

Komentáře a dotazy…