Ořechová roláda z bílků

Autor receptu: Sofii (348 receptů)

Množství: neuvedeno
Obtížnost: Středně náročné
Příprava: neuvedeno
Vaření: 1 hod.
Speciální kritéria: neuvedeno
(0 hlasů)
Ohodnotit recept
25× přidáno do oblíbených

K bílkům přidáme špetičku soli a vyšleháme je dotuha. Ke sněhu vsypeme cukr a ještě chvíli šleháme. Pak lehce vmícháme mouku a mleté ořechy. Těsto rovnoměrně rozetřeme na plech s pečícím papírem a upečeme ve středně vyhřáté troubě. Nesmíme těsto vysušit, proto hlídáme, když začne moučník lehce růžovět, je hotový a ihned ho vyndáme. Utěrku si rozložíme na rovnou plochu, lehounce ji pocukrujeme, upečené těsto na ni překlopíme, pečící papír stáhneme a horké těsto opatrně svineme pomocí utěrky do rolády. Necháme vychladnout. Zatím si připravíme krém: Z mléka a pudinkového prášku si uvaříme hustý pudink a za občasného míchání ho necháme vychladnout. Do studeného pudinku zamícháme rum. Změklé máslo utřeme s moučkovým cukrem a po částech do něj vmícháme ochucený pudink. Studené těsto opatrně rozbalíme, potřeme krémem a opět zavineme do rolády. Před podáváním necháme dobře vychladit.

Komentáře a dotazy…