Oravský koláč

Autor receptu: Ahasver (505 receptů)

Množství: neuvedeno
Obtížnost: Snadné
Příprava: neuvedeno
Vaření: 1 hod.
Speciální kritéria: neuvedeno
(0 hlasů)
Ohodnotit recept
1× přidáno do oblíbených

Ingredience

Slaninu nakrájejte na menší kousky a na pánvi rozškvařte. Polovinu těsta vyválejte a vyložte jím mělkou koláčovou formu. Asi polovinu kousků slaniny rozdělte na těsto a na ně rozklepněte vejce. Kažfý žloutek propíchněte nožem, aby se trochu roztekl. Navrch rozložte zbývající slaninu. Zbytek těsta rozválejte a vykrájejte z něj ozdobné lístky nebo zvlněné okraje. Pečte 40 minut na 200°C, až je koláč zlatohnědý, podávejte horký.

Komentáře a dotazy…