Omeleta s lesním ovocem

Autor receptu: Pavel Mašál (308 receptů)

Množství: neuvedeno
Obtížnost: Snadné
Příprava: 30 min.
Vaření: 10 min.
Speciální kritéria: Vegetariánské
(0 hlasů)
Ohodnotit recept
9× přidáno do oblíbených
  1. Žloutky rozšleháme ve smetaně, přidáme prosátou mouku s kypřícím práškem, špetku soli, citronovou kůru a cukr, promícháme a přidáme pevný sníh z bílků.
  2. Omeletu pečeme na rozehřátém oleji na celokovové pánvi nebo na pánvi s odnímatelnou rukojetí z jedné strany. Když se povrch lehce zapeče, posypeme ho ovocem a dáme dopéct do trouby pod gril rozehřátý na 250 °C asi na 5 minut.
  3. Po upečení pokapeme povrch tekutým medem a omelety podáváme teplé. Z uvedeného množství suroviny připravíme dvě omelety o průměru 26 cm.

Komentáře a dotazy…