Okaté koláčky - dia 474g sacharidů

Autor receptu: Bábrle Inka (1292 receptů)

Množství: neuvedeno
Obtížnost: Středně náročné
Příprava: neuvedeno
Vaření: 1 hod.
Speciální kritéria: neuvedeno
(0 hlasů)
Ohodnotit recept
14× přidáno do oblíbených

Ingredience

  • nakrájené, na ozdobu mandle
  • Irbis sweet,sladidlo na posypání
  • aroma, 2kapky rum
  • 1 žloutek
  • 30 g droždí
  • nebo Hera, 225 g máslo
  • 175 g mouka hladká
  • 175 g mouka polohrubá
  • měkký, 180 g tvaroh
  • 2 lžíce cukr krupice
  • studené, 4,5-5,5 lžíce mléko
  • Cukren, sypké sladidlo, 1 lžíce
  • mleté, 2 lžíce piškoty
  • vanilkový, 1 lžíce pudinkový prášek
  • dia nebo dia zavařenina, 2 lžíce švestková povidla
  • 3 ks vejce

Švestková povidla smícháme s piškoty a dáme stranou. Pudinkový prášek rozmícháme v 1,5 lžíci mléka. 1 vejce rozšleháme s rumovým aroma, tvarohem a 1 lžící Cukrenu, do této hmoty přidáme rozmíchaný pudink. Obě mouky smícháme a prosejeme na vál se solí a cukrem. Přidáme najemno rozdrobené droždí a promícháme. 3-4 lžíce studeného mléka rozšleháme se žloutkem a 1 vejcem, zalijeme jím mouku. Přidáme nastrouhaný tuk a vařečkou vymícháme hladké a vláčné těsto. Část oddělíme, ostatní zabalíme do fólie a ponecháme v lednici (aby těsto nekynulo). Plech vyložíme pečícím papírem, z těsta odkrajujeme kousky velké asi 3x3x3cm a tvoříme z nich kuličky. Rozložíme je na plech dál od sebe a dnem skleničky každou zploštíme tak, aby koláček měl po obvodu silnější okraj. Koláčky naplníme trochou tvarohové nádivky, do středu dáme trochu povidlové nádivky a na ni mandli. Stejně zpracujeme i těsto uložené v lednici. Zbylé 1 vejce rozšleháme a potřeme jím okraje koláčků. Koláčky necháme asi 5 minut kynout a pečeme 12-14 minut v troubě vyhřáté na 180°. Vlažné koláčky posypeme sladidlem Irbis sweet.

Komentáře a dotazy…