Nejlepší játrová polévka

Autor receptu: vii (47 receptů)

Množství: neuvedeno
Obtížnost: Snadné
Příprava: neuvedeno
Vaření: 30 min.
Speciální kritéria: neuvedeno
(0 hlasů)
Ohodnotit recept
3× přidáno do oblíbených

Nakrájíme játra na kousky a v kastrolu je zprudka opečeme na sádle. Pak vyndáme. Do kastrolu dáme nadrobno nakrájenou cibuli, kořenovou zeleninu nakrájenou na kostičky a opražíme. Přidáme hladkou mouku a jakmile zezlátne, podlijeme vývarem. Přidáme zpátky játra, veškeré koření a povaříme cca 20 minut. Pak koření vyndáme a polévku rozmixujeme. Nakonec v mléce rozmícháme žloutek a vlijeme do polévky, aby byla jemnější. Do talíře můžeme také vsypat pár brusinek a zalít je polévkou. Je naprosto fantastická. Čerpáno z receptu Zdeňka Pohlreicha. Servírovali ji na svatbě a málem jsem se nedostala k hlavnímu chodu.

Komentáře a dotazy…