Moje první letošní houbovka

Autor receptu: Arabela (60 receptů)

Množství: neuvedeno
Obtížnost: Snadné
Příprava: neuvedeno
Vaření: 1 hod. 40 min.
Speciální kritéria: Vegetariánské
Zdravé
(0 hlasů)
Ohodnotit recept
7× přidáno do oblíbených

Konečně začaly růst hříbky, na které jsem se tak těšila . Ty deště jim hodně pomohly. Připravíme si hlubokou pánev, rozpálíme ji a vložíme do ní máslo. Nakrájíme cibulku na drobno a na másle ji dosklovita osmažíme. Přidáme na silnější plátky nakrájené houby a pomalu je restujeme do červena. Následně přisypeme hladkou mouku a osmahneme ji téměř do hněda. Polévka pak nádherně voní a je pěkně tmavá, což se záklepkou nikdy nedocílíme. Do takto připraveného základu nalijeme litr vroucí vody a přidáme polovinu petrželky, kmín, pepř a sójovou omáčku. Protože houby jsou orestované a měkké, za stálého intenzivního míchání polévku vaříme jen deset minut. Poté ji odstavíme a necháme pár minut odpočinout. Nesolíme, pokud chceme houbovku okořenit, přidáme tekuté Maggi. Pěkně horkou ji nalijeme na talíře, posypeme sušenou zeleninkou z vegety a nastříkáme šlehačku, kterou posypeme zbylou petrželkou. Zelenina je trošičku slaná, ale nic moc. Než začneme polívečku jíst, tak si ji dobře na talíři promícháme. Zeleninka přitom pěkně změkne a zachová si v sobě veškerou vůni . Přeji Vám dobrou chuť.

Komentáře a dotazy…