Mrkvový guláš

Autor receptu: Olina.olga (333 receptů)

Množství: neuvedeno
Obtížnost: Středně náročné
Příprava: neuvedeno
Vaření: 1 hod. 40 min.
Speciální kritéria: neuvedeno
(0 hlasů)
Ohodnotit recept
1× přidáno do oblíbených

Troubu předehřejte na 160 °C. Olej rozpalte v litinovém kastrolu či pekáčku (ideální je s pokličkou) a opečte na něm důkladně maso ze všech stran, aby se zatáhlo a zhnědlo. Mělo by to trvat asi deset minut. Potom maso vyndejte a v kastrolu opečte cibuli s mrkví, dokud neztmavnou – pak je posypte moukou a zamíchejte. Maso vraťte k zelenině i se šťávou, promíchejte, podlijte pivem a přidejte rozdrobenou kostku masoxu. Ochuťte solí, pepřem, cukrem, přidejte i bobkový list s tymiánem a pár minut povařte. Přiklopte a pečte asi dvě a půl hodiny, dokud maso úplně nezměkne. Podávejte s bramborovou nebo celerovou kaší.

Komentáře a dotazy…