Moravské zelí

Autor receptu: Radus (12 receptů)

Množství: neuvedeno
Obtížnost: Středně náročné
Příprava: neuvedeno
Vaření: 1 hod.
Speciální kritéria: neuvedeno
(0 hlasů)
Ohodnotit recept
3× přidáno do oblíbených

Hlávku zelí nakrouháme do velkého hrnce, zalejeme vodou, osolíme, okmínujeme a uvaříme do poloměkka. Na cca polovině sádla uděláme z mouky světlou jíšku, kterou smícháme s ocezeným zelím a dusíme do měkka. Dle potřeby podléváme vodou. Na pánvi rozpustíme sádlo a osmažíme cibulku s anglickou slaninou. Množství sádla záleží na tučnosti slaniny. Cibuli s anglickou přidáme k měkkému zelí a zelí dochutíme pepřem, popřípadě solí a dokyselíme octem dle chuti.

Komentáře a dotazy…