Moravská zelňačka

Autor receptu: Mešitka (296 receptů)

Množství: neuvedeno
Obtížnost: Pro zkušené
Příprava: neuvedeno
Vaření: 1 hod. 40 min.
Speciální kritéria: neuvedeno
(0 hlasů)
Ohodnotit recept
4× přidáno do oblíbených

Na kostičky nakrájené brambory uvařte v osolené vodě doměkka. Koleno vařte asi jednu hodinu v papiňáku – také dokud nezměkne. Pak ho oberte od kostí a kůže, maso nakrájejte a ve zbylém vývaru vařte lehce propláchnuté a pokrájené zelí asi dvacet minut. Přisypte brambory, houby a za stálého míchání přidávejte i zátřepku – což je kysaná smetana smíchaná s moukou. Vařte dalších dvacet minut. Nakonec přidejte máslo smíchané s česnekem a sůl s pepřem.

Komentáře a dotazy…