Mleté řízky s křenem

Autor receptu: Michael Komárek (206 receptů)

Množství: neuvedeno
Obtížnost: Středně náročné
Příprava: neuvedeno
Vaření: 1 hod.
Speciální kritéria: neuvedeno
(0 hlasů)
Ohodnotit recept

Žemli nakrájíme na plátky, pokropíme mlékem a necháme prosáknout. Po chvilce ji dobře promneme. Hovězí i vepřové maso umeleme, potom umeleme žemli, přidáme sůl, koření a dobře promícháme. Utvoříme 4 ploché řízky, na každý položíme trochu čerstvě nastrouhaného křenu, zabalíme je ve válečky a roztlačíme v ploché řízky. Potřeme je olejem, vložíme do rozehřátého grilu na rošt potřený olejem a grilujeme asi 4 minuty. Poté je obrátíme, opět potřeme olejem a grilujeme 3 minuty. V kontaktním grilu pečeme řízky při vysokém záhřevu 2-3 minuty. Podáváme s vařenými brambory a se zeleninovým salátem.

Komentáře a dotazy…