Meruňkový sorbet

Autor receptu: Bábrle Inka (1292 receptů)

Množství: neuvedeno
Obtížnost: Snadné
Příprava: neuvedeno
Vaření: 30 min.
Speciální kritéria: neuvedeno
(0 hlasů)
Ohodnotit recept
3× přidáno do oblíbených

Meruňky oloupeme, odstraníme pecky a překrájíme na kousky. Přidáme bílý jogurt,80g cukru a sekt. Šlehačem rozmixujeme, vložíme na hodinu do mrazáku a několikrát promícháme. Smícháme smetanu se žloutky a vyšleháme. Vanilkový lusk rozkrojíme, vyškrábeme dužinu a přidáme ke smetanové směsi. Vmícháme 50g cukru a dáme vychladit. V pánvičce rozehřejeme 3 lžíce cukru a mícháme, až se rozpustí a zezlátne. Karamel necháme čátečně zchladnout, nabereme lžící a na vychlazený talíř jej v tenké vrstvě nalijeme do různých obrazců (mřížek, vějířků, klubíček apod.) a necháme ztuhnout. Do pohárů nebo mističek nalijeme omáčku a přidáme několik kpečků meruňkového sorbetu. Ozdobíme kousky marmelády, lístkem máty a mřížkou ze ztuhlého karamelu.

Komentáře a dotazy…