Mazanec

Autor receptu: Bábrle Inka (1292 receptů)

Množství: neuvedeno
Obtížnost: Středně náročné
Příprava: neuvedeno
Vaření: 1 hod. 40 min.
Speciální kritéria: neuvedeno
(0 hlasů)
Ohodnotit recept
5× přidáno do oblíbených

Z poloviny vlažného mléka, droždí a lžičky cukru uděláme kvásek, tuk rozehřejeme. Pak do mouky přidáme vzešlé droždí, tekutý tuk (už vychladlý, aby se droždí nespařilo), zbylé mléko smíchané s cukrem, solí a žloutky, rozinky, mandle, rum. Uhněteme husté těsto a necháme na teplém místě vykynout, Z těsta na vále vytvarujeme bochánek, a ještě chvíli ho necháme odpočinout, potřeme rozšlehaným vejcem, posypeme mandlovými plátky a uprostřed nařízneme křížek (ne hlubší jak 2cm - to by byl mazanec moc "rozšklebený". Pečeme v předehřáté troubě při 160° cca 35-45 minut.

Komentáře a dotazy…