Masové koule s vaječnou omeletou

Autor receptu: evahu (500 receptů)

Množství: neuvedeno
Obtížnost: Středně náročné
Příprava: neuvedeno
Vaření: 1 hod. 40 min.
Speciální kritéria: neuvedeno
(7 hlasů)
Ohodnotit recept
15× přidáno do oblíbených

Na pánev dáme trošku oleje a krátce orestujeme drobně nakrájenou cibuli a papriku. Vejce rozšleháme, osolíme a opepříme podle své chuti, nalijeme na orestovanou směs a z obou dvou stran osmažíme, omeletu necháme vychladnout. Maso dáme do mísy, přidáme prolisovaný česnek, vejce, hořčici, škrob, strouhanku, podle chuti osolíme a opepříme. Směs rozdělíme na polovinu a na mikroténovém sáčku, potřeném vodou uděláme placku. Na každou placku dáme kus omelety, podušené houby a pomocí mikrotenu uděláme kouli nebo váleček. Dáme do zapékací misky vymazané sádlem nebo olejem, spojem dolů. Povrch potřeme hořčicí, podlijeme trochou vody, dáme do předehřáté trouby na 180°C, na spodní mřížku a pečeme dočervena - asi 30 minut. Během pečení podlijeme vodou, pokud se vypařila a maso přeléváme výpekem. Podáváme s bramborem a zeleninou.

Komentáře a dotazy…