Marinovaný grilovaný ananas se smetanovou zálivkou

Autor receptu: Sofii (348 receptů)

Množství: neuvedeno
Obtížnost: Středně náročné
Příprava: neuvedeno
Vaření: 1 hod. 40 min.
Speciální kritéria: neuvedeno
(0 hlasů)
Ohodnotit recept
4× přidáno do oblíbených

Ananas oloupeme, nakrájíme na plátky, silné 1 cm a kulatým vykrajovátkem vykrojíme tuhé středy. V širší misce smícháme bílý rum se šťávou z limetky a do této směsi naložíme kolečka ananasu. Necháme odležet v chladu, nejlépe do druhého dne. Druhý den kolečka lehce obalíme v hnědém třtinovém cukru a grilujeme asi 5 minut z každé strany na rozpáleném grilu. (Nejlépe na grilovacím tácku.) Zakysanou smetanu smícháme s rumem ochuceným limetkovou šťávou, který zbyl z marinování ananasu, přidáme 1-2 lžíce třtinového cukru a lžičku skořice. Vše dobře promícháme a vzniklou omáčku přidáme ke kolečkům grilovaného ananasu. Dozdobíme libovolným ovocem, lístkem máty a můžeme podávat.

Komentáře a dotazy…