Mandlový okoun s fazolkami

Autor receptu: Lucie Dýnová (358 receptů)

Množství: neuvedeno
Obtížnost: Snadné
Příprava: neuvedeno
Vaření: 30 min.
Speciální kritéria: neuvedeno
(0 hlasů)
Ohodnotit recept

Zhruba litr a půl vody přiveďte k varu, vsypte fazolky a nechte je tři minuty vařit doměkka. Sceďte je, pak je krátce propláchněte v ledové vodě a nakonec je osušte. Větší pánev s nepřilnavým dnem rozpalte, oba filety z obou stran osolte a opepřete a potom je čtyři až pět minut opékejte z obou stran, aby maso změklo. Ryby vyndejte z pánve, naopak do ni dejte máslo a nechte ho rozpustit. Když se rozvoní, vsypte mandlové lupínky, promíchejte je a nechte je v pánvi, dokud máslo lehce nezezlátne. Vmíchejte citronovou šťávu, sůl a pepř podle chuti. Fazolky rozdělte na dva talíře, na ně posaďte po jednom rybím filetu a nakonec přelijte mandlovým máslem.

Komentáře a dotazy…