Langoše s česnekem (klasické)

Autor receptu: Iness (83 receptů)

Množství: neuvedeno
Obtížnost: Středně náročné
Příprava: neuvedeno
Vaření: 1 hod.
Speciální kritéria: neuvedeno
(0 hlasů)
Ohodnotit recept
7× přidáno do oblíbených

Mouku dáme do mísy a vytvoříme v ní důlek. Do něj rozdrolíme droždí, které pocukrujeme, zalijeme vlažným mlékem a necháme vzejít kvásek. Až kvásek vzejde, přidáme sůl, olej, vejce a zpracujeme v těsto. Těsto necháme kynout minimálně půl hodiny na teplém místě. Po vykynutí z těsta lžící ukrajujte kousky, ze kterých na pomoučené podložce tvoříme bochánky, a ty pak prsty roztahujeme do tenké placky, které osmažíme v rozpáleném oleji po obou stranách dozlatova. Po osmažení potřeme rozmačkaným česnekem, kečupem a dozdobíme nastrouhaným tvrdým sýrem.

Komentáře a dotazy…