La Tarte Tatin

Autor receptu: Esmé (30 receptů)

Množství: neuvedeno
Obtížnost: Snadné
Příprava: neuvedeno
Vaření: 30 min.
Speciální kritéria: neuvedeno
(0 hlasů)
Ohodnotit recept
10× přidáno do oblíbených

Pokud máte doma speciální pánev, kterou je možné použít i do trouby jako koláčovou formu, máte vyhráno. Vymažte ji pořádně máslem, zasypte cukrem a vyložte jablky, vypouklou stranou na cukr a na velkém plameni nechte povařit, dokud cukr nezkaramelizuje. Jablka brzy začnou pouštět šťávu, proto není potřeba míchat. Pak už jen stačí dát navrch plát listového nebo křehkého těsta (doporučuje se křehké, jablečná směs je do něj lépe vsákne) a dát do trouby na cca 20-30 minut. Pokud máte doma jen normální pánev a normální dortovou nebo koláčovou formu, nezoufejte (já neměla doma ani to, tudíž jsem si vystačila s normálním pekáčkem) Nechte si na pánvi zkaramelizovat všechen cukr a do karamelu vložte nakrájená jablka, nechte propéct, dokud jablka trochu nenasáknou karamelem a nezměknou. Máslem si vymažte formu a vlijte všechnu směs z pánve. Navrch dejte plát těsta a opět vložte do trouby na stejnou dobu (20-30 minut), na 180 stupňů. Po vytáhnutí nechte koláč zchladnout a poté ho rychlým pohybem obraťte na podnos. Šťáva částečně ztuhla, částečně se vsákla do těsta. Podáváme teplý nebo vlažný. Doporučení: čím více hustě bude forma vyskládaná jablky, tím lepší bude výsledek.

Komentáře a dotazy…