Kyselo z Krkonoš

Autor receptu: michka (13 receptů)

Množství: neuvedeno
Obtížnost: Snadné
Příprava: neuvedeno
Vaření: 45 min.
Speciální kritéria: neuvedeno
(0 hlasů)
Ohodnotit recept
7× přidáno do oblíbených

Houby namočíme aspoň na 2 hodiny do studené vody. Kvásek rozpustíme v troše vody. Houby slijeme, vložíme do většího hrnce, zalijeme čerstvou vodou a se solí a kmínem uvaříme téměř doměkka. Vlijeme kvásek a vaříme ještě asi 15 minut. Mezitím oloupeme cibuli, pokrájíme na kolečka a na polovině rozpuštěného másla orestujeme dozlatova. Na zbytku másla osmažíme vejce. Cibulku, smažená vejce a sekanou petrželku vmícháme do polévky a odstavíme. Podáváme s oloupanými bramborami vařenými ve slupce.

Komentáře a dotazy…