Kynuté koláčky

Autor receptu: objev (500 receptů)

Množství: neuvedeno
Obtížnost: Středně náročné
Příprava: neuvedeno
Vaření: 1 hod. 40 min.
Speciální kritéria: neuvedeno
(0 hlasů)
Ohodnotit recept
9× přidáno do oblíbených

1) Smícháme 2 lžíce hladké mouky, vlažné mléko (trochu) a 1 lžíci cukru. Do toho přidáme nadrobené droždí a necháme vzejít kvásek – trvá to tak 10 minut. 2) Do kvásku přidáme obě mouky a cukr, špetku soli a 1 vejce, mléko a máslo (rozpuštěné). Necháme 30 minut kynout. 3) Z těsta tvarujeme kuličky (asi po 50 g) a pokládáme je na plechy – necháme je 15 minut kynout. 4) Pomocí skleničky, kterou obalíme plátýnkem roztlačíme kuličky na koláčky. 5) Koláčky potřeme vejcem, přidáme náplň (recepty najdete v poznámce) a ozdobíme mandlemi, rozinkami či drobenkou. 6) Necháme 10 minut kynout a poté pečeme 15 minut na 160 °C.

Komentáře a dotazy…