Kuřecí špízy na anglické slanině a jarní cibulce

Autor receptu: Cullenova (34 receptů)

Množství: neuvedeno
Obtížnost: Středně náročné
Příprava: neuvedeno
Vaření: 1 hod. 40 min.
Speciální kritéria: neuvedeno
(0 hlasů)
Ohodnotit recept
8× přidáno do oblíbených
  1. Maso umyjeme,očistíme a nakrájíme na vetší kousky. Posypeme 1 lžící koření kebab-gyros (Avokádo), promícháme a 5 minut necháme ležet.
  2. Cibulku pořádně umyjeme aby na ni nezůstaly kousky hlíny a nakrájíme spolu s česnekem. Anglickou slaninu nakrájíme na plátky cca 2cm hrubé /10ks. Do pekáčku nalijeme olej.(Musíme polít olejem aby se cibulka nepřipekla.Z anglické dostane chuť,ale tuk z ní nestačí) Vsypeme cibulku s česnekem a na ni položíme plátky anglické slaniny.
  3. Nyní budeme napichovat na na půl zlomené špejle s ořezaným koncem do hrotu okořeněné maso.Maso na sebe nijak netlačíme,ale ani nenecháváme mezery. Hotové špízy vložíme do pekáčku zasypaného cibulkou.
  4. Do předehřáté horkovzdušné trouby na 200ˇC (já pekla na program gril) vložíme pekáček přikrytý alobalem a pečeme cca hodinu.Je dobré maso chodit polívat vypuštěnou šťávou z masa.

Něco navíc:

Vhodné k rýži nebo špagetám. Poznámka: Špízy se dají i s cibulkou a anglickou dělat na grilu. Jelikož každý má jinou troubu musí maso hlídat.:) Přeji dobrou chuť.

Komentáře a dotazy…