Kuřecí nebo krůtí julien

Autor receptu: Maty (520 receptů)

Množství: neuvedeno
Obtížnost: Snadné
Příprava: neuvedeno
Vaření: 1 hod.
Speciální kritéria: neuvedeno
(0 hlasů)
Ohodnotit recept
3× přidáno do oblíbených

Nadrobno nakrájíme cibuli a osmahneme na másle než zesklovatí (V ŽÁDNÉM PŘÍPADĚ NESMÍ DOJÍT KE ZMĚNĚ BARVY, ABY JULIEN NEBYL NAHOŘKLÝ), dáme do misky. Houby nakrájíme na tenké proužky a osmahneme na másle. Drůbeží maso osmahneme nebo uvaříme, případně vykostíme a odstraníme kůži, pokrájíme na tenké proužky. Připravíme si smetanouvou zálivku - mouku osmahneme dohněda na suché pánvi, přidáme trochu másla, přilijeme smetanu, osolíme a opepříme podle chuti, promícháme a přivedeme k bodu varu. Pak smícháme maso, houby a cibuli, směs dáme do malých zapékacích misek a zalijeme smetanovou zálivkou. Nastrouhaný sýr smícháme se strouhankou a nasypeme do mističek. Dáme do rozehřáté trouby, než se vytvoří zlatá kůrka.

Komentáře a dotazy…