Kuřecí játra s hřáškem

Autor receptu: Michael Komárek (206 receptů)

Množství: neuvedeno
Obtížnost: Středně náročné
Příprava: neuvedeno
Vaření: 1 hod.
Speciální kritéria: neuvedeno
(0 hlasů)
Ohodnotit recept

Játra omyjeme a dle potřeby nakrájíme na menší kousky. Česnek nakrájíme nadrobno. Mandle taktéž nakrájíme nadrobno. Rajčata oloupeme a nakrájíme na kostičky. Rozehřejeme si olivový olej a česnek, rajčata a mandle na něm osmažíme. Hrášek si omyjeme. Cibuli nakrájíme nadrobno. Rozehřejeme si máslo, přidáme cukr a smažíme, dokud se cukr neskaramelizuje. Přidáme cibuli, osmažíme a přidáme hrášek. Zalijeme teplou vodou a pod pokličkou dusíme. Játra osmažíme na oleji, přidáme osmažená rajčata s česnekem a mandlemi. Pak přidáme dušený hrášek, osolíme, opepříme a dle potřeby zalijeme ještě trochou vody. Pod pokličkou dusíme ještě asi 15-20 minut. Před podáváním posypeme nasekanou petrželkou a bazalkou. Podáváme se salátem.

Komentáře a dotazy…