Kuřecí játra na smetaně

Autor receptu: Rentiér1946 (547 receptů)

Množství: neuvedeno
Obtížnost: Snadné
Příprava: neuvedeno
Vaření: 30 min.
Speciální kritéria: neuvedeno
(0 hlasů)
Ohodnotit recept
5× přidáno do oblíbených

Pórek nakrájíme na kolečka, játra a očištěné žampiony na kousky. Na pánvi rozehřejeme trochu oleje, přidáme pórek. Jakmile trochu změkne, přisypeme žampiony a dále mícháme, dokud trochu nezmenší objem. Nakonec přidáme játra, zamícháme a dusíme doměkka. Použijeme-li sterilované žampiony, přidáme je na pánev současně s játry. Můžeme podlít troškou vody. K měkkým játrům vmícháme smetanu, ve které jsme rozkvedlali mouku. Promícháme, opepříme a ještě chvíli povaříme. Nakonec podle chuti osolíme a dále již nevaříme. Podáváme s rýží, těstovinami, nebo opečenými brambory.

Komentáře a dotazy…