Kuřecí frikasé

Autor receptu: Nikoletta (498 receptů)

Množství: neuvedeno
Obtížnost: Středně náročné
Příprava: neuvedeno
Vaření: 45 min.
Speciální kritéria: neuvedeno
(0 hlasů)
Ohodnotit recept

Kuře naporcujeme, osolíme, opepříme a na zpěněné cibulce na másle po všech stranách prudce opečeme.Podlijeme vývarem a dusíme doměkka.Ze zbytku másla a mouky připravíme světlou jíšku, zředíme ji mlékem, vývarem a šťávou z podušeného kuřete, povaříme a před odstavením zjemníme žloutky a smetanou.Vykostěné kuře nakrájíme na kostičky, dáme do zapékací mísy, polijeme omáčkou, pokapeme máslem a citronem, posypeme na proužky nakrájenou kapií a v troubě prudce zapečeme. Podáváme s vařenými bramborami nebo s rýží.

Komentáře a dotazy…