Kuřecí aspik

Autor receptu: FOTOrecepty (172 receptů)

Množství: neuvedeno
Obtížnost: Středně náročné
Příprava: neuvedeno
Vaření: 45 min.
Speciální kritéria: neuvedeno
(0 hlasů)
Ohodnotit recept
9× přidáno do oblíbených

Omyté kuře rozporcujte a vařte v osolené vodě. Měkké maso oberte, nechte vystydnout, stranou dejte asi 350 ml vývaru. Formu na aspik vyložte kukuřičnými klásky a čtvrtkami vajec, pak střídejte vrstvu masa, zeleniny a rolky stočené z plátku slaniny a šunky, potom dejte zbytek masa. Do zchladlého vývaru přeceďte nálev z Hradišťanky, přidejte 3 lžíce octa, 2 lžičky cukru, sůl a pepř. Za stálého míchání ohřívejte téměř k bodu varu, vařit se ale nesmí. Nechte znovu vychladnout. Studenou želatinou zalijte naplněnou formu, dejte do ledničky ztuhnout, nejlépe přes noc.

Komentáře a dotazy…