Kuře na paprice-kuřecí paprikáš a perkelt

Autor receptu: Bagorz (56 receptů)

Množství: neuvedeno
Obtížnost: Snadné
Příprava: neuvedeno
Vaření: 1 hod. 40 min.
Speciální kritéria: neuvedeno
(0 hlasů)
Ohodnotit recept
12× přidáno do oblíbených
  1. Kuře nasekáme na kusy a dusíme na cibulce a sádle. Zaprášíme paprikou(můžeme i pálivou) a posolíme. Nejdříve dusíme ve vlastní šťávě a potom mírně podlijeme horkou vodou.Asi po 40 min. vařeni přidáme na kolečka nakrájenou zel.papriku a po 10 min. na měsíčky nakrájená rajčata. Ve smetaně rozkvedláme mouku, přilijeme k masu a dobře povaříme. Podáváme s přílohovými haluškami(viz můj recept),rýži,nebo těstovinou.
  2. KUŘECÍ PERKELT: Připravuje se jako paprikáš, jenomže se nepřidává kysaná smetana a maso se dobře zapráší moukou.Tato jídla můžete uvařit i z vepřového, telecího, nebo krůtího masa.

Komentáře a dotazy…