Kuřátko pod peřinkou

Autor receptu: croky (5 receptů)

Množství: neuvedeno
Obtížnost: Snadné
Příprava: neuvedeno
Vaření: 1 hod.
Speciální kritéria: neuvedeno
(0 hlasů)
Ohodnotit recept
3× přidáno do oblíbených

Kuřecí řízky nakrájíme na tenké plátky, lehce naklepeme, mírně osolíme, okořeníme čtyřbarevným pepřem a potřeme prolisovaným česnekem. Pekáč vymažeme olejem a klademe polovinu surovin v pořadí – anglická slanina, kuřecí řízky, kolečka cibule, nastrouhaný sýr (můžeme pro změnu použít i uzený sýr nebo nivu) a opakujeme ještě jednou ve stejném pořadí. Končíme vrstvou sýra, kterou pokapeme olejem, rukama stlačíme, aby se vrstvy spojily. Necháme 30 minut odležet. Pečeme při teplotě 220 °C nejprve 20 minut přikryté alobalem, pak 10–15 minut bez alobalu, aby vznikla zlatavá kůrčička. Podáváme s hranolky a zeleninovým salátem.

Komentáře a dotazy…