Krůtí roláda s tuňákem

Autor receptu: Bábrle Inka (1292 receptů)

Množství: neuvedeno
Obtížnost: Snadné
Příprava: neuvedeno
Vaření: 1 hod.
Speciální kritéria: neuvedeno
(0 hlasů)
Ohodnotit recept
4× přidáno do oblíbených

Krůtí prsa rozklepeme na velký řízek (nejlépe přes fólii - mikroten), zakapeme citronovou šťávou a posypeme lžící Podravky, a necháme asi 1/2 hodny odležet. Tuňáka necháme dobře okapat a vidličkou jej rozdrobíme na menší kousky. Přidáme 1/2 lžíce Podravky, kyselou smetanu, nadrobno nakrájený česnek, pepř, nasekanou pažitku a vše dobře promícháme. Na marinované maso poklademe tuňáka a svineme do rolády, kraje spojíme párátky a roládu převážeme kuchyňskou nití. Takto připravenou roládu osmahneme na oleji ze všech stran a pak vložíme do vymazaného pekáče, pečeme v předehřáté troubě asi 40 minut při 180° (během pečení podléváme malým množstvím vody). Z upečené rolády odstraníme nit, roládu nakrájíme na plátky a podáváme s přílohou dle vlastního výběru.

Komentáře a dotazy…