Krůta, plněná nádivkou z vinné klobásy a uzeného masa

Autor receptu: Ivulinda(Ivka) (100 receptů)

Množství: neuvedeno
Obtížnost: Středně náročné
Příprava: neuvedeno
Vaření: 1 hod. 40 min.
Speciální kritéria: neuvedeno
(0 hlasů)
Ohodnotit recept
4× přidáno do oblíbených

Krůtu důkladně omyjeme a osušíme. Toasty nakrájíme na kostičky a promícháme s vývarem z uzeného masa. Přidáme petrželku, žloutky, pokrájené uzené maso a náplň z vinné klobásy. Dobře promícháme a nakonec zlehka vmícháme sníh z bílků. Přidáme čerstvou nebo sušenou šalvěj, muškátový květ, sůl a pepř. Krůtu naplníme takto připravenou nádivkou, zašijeme a poklademe vločkami másla a podlijeme uzeným vývarem z krkovičky. Pečeme přikryté - pozvolna - troubě cca 2,5 - 3 hodiny. Postupně podléváme vlastní šťávou, dokud se maso nezačne samo oddělovat od kosti. Nakonec odkryté dopečeme dozlatova. Rozporcujeme a podáváme s bramborem.

Komentáře a dotazy…