Krkovička se žampiony ve smetanové omáčce

Autor receptu: orlíček (133 receptů)

Množství: neuvedeno
Obtížnost: Snadné
Příprava: neuvedeno
Vaření: 30 min.
Speciální kritéria: neuvedeno
(0 hlasů)
Ohodnotit recept
9× přidáno do oblíbených

Krkovičku omyjeme, osušíme, naklepeme, nasolíme a okořeníme. Žampiony očistíme a nakrájíme na malé kousky. Na oleji prudce opečeme maso do červena. Přidáme kousky žampionů, podlijeme a přikryté dusíme asi 10 minut. Potom necháme vodu vysmahnout. Ve smetaně na vaření rozmícháme škrob. Krkovičky vyndáme, vlijeme smetanu se škrobem, promícháme, zjemníme smetanou na šlehání a prohřejeme. Na dvě minuty ještě vrátíme krkovice do omáčky a potom již servírujeme. Krkovička se žampiony ve smetanové omáčce je nejlepší s hranolky, kroketami nebo rýží.

Komentáře a dotazy…