Krkonošský bramborový makovec

Autor receptu: Bábrle Inka (1292 receptů)

Množství: neuvedeno
Obtížnost: Středně náročné
Příprava: neuvedeno
Vaření: 1 hod. 40 min.
Speciální kritéria: neuvedeno
(0 hlasů)
Ohodnotit recept
6× přidáno do oblíbených

Brambory uvaříme doměkka, oloupeme je, necháme zchladnout a nastrouháme najemno. Krupici nasypeme do mísy, zalijeme vařícím mlékem, přiklopíme a necháme nabobtnat. Pak do ní vmícháme žloutky s cukrem a třeme, dokud se cukr nerozpustí. Pak přidáme brambory, mák, špetku soli, kypřící prášek, citronovou kůru s kořením a všechno promícháme. Nakonec do těsta zlehka zapravíme sníh z bílků a rozetřeme ho do vymazaného a vysypaného pekáče. Pečeme asi 45 minut při 170°C. Po vychladnutí makovec vodorovně překrojíme, spodní díl potřeme marmeládou a přiklopíme horním dílem, necháme v chladu odležet. Nakonec hotový moučník pocukrujeme a můžeme přizdobit sezónním ovocem.

Komentáře a dotazy…