Krémová čokoládová roláda

Autor receptu: Bábrle Inka (1292 receptů)

Množství: neuvedeno
Obtížnost: Pro zkušené
Příprava: neuvedeno
Vaření: 1 hod. 40 min.
Speciální kritéria: neuvedeno
(0 hlasů)
Ohodnotit recept
22× přidáno do oblíbených

Žloutky vyšleháme s polovinou krystalového cukru, solí a citronovou kůrou do husté pěny. Z bílků a druhé poloviny cukru vyšleháme tuhý sníh. Žloutkovou směs opatrně vmícháme do sněhu. Mouku prosejeme spolu se solamylem do vaječné hmoty. Těsto nalijeme na plech, vyložený pečícím papírem a pečeme 10-12 minut při 200°. Upečený piškot hned překlopíme na utěrku posypanou moučkovým cukrem, odstraníme papír, srolujeme a necháme vychladnout. Z mléka, cukru krupice a pudinkového prášku uvaříme hustý čokoládový pudink a necháme ho vychladnout. Čokoládu rozpustíme, změklé máslo vymícháme s moučkovým cukrem do pěny a přidáme rozpuštěnou čokoládu, po lžičkách zašleháme pudink. Vychladlý piškot rozbalíme a zvenku potřeme druhou polovinou krému. Uhladíme a pomocí nože (nebo vidličky) vytvoříme "rýhy". TIP: Roládu můžeme dozdobit vykrájenými tvary z marcipánu a poprášit kakaem.

Komentáře a dotazy…