Králík pečený na víně, česneku a čerstvé majoránce.

Autor receptu: Anna1960 (96 receptů)

Množství: neuvedeno
Obtížnost: Středně náročné
Příprava: neuvedeno
Vaření: 1 hod. 40 min.
Speciální kritéria: neuvedeno
(0 hlasů)
Ohodnotit recept
4× přidáno do oblíbených

Maso omyjeme, osušíme, prošpikujeme klínky slaniny. 1 palici česneku oloupeme a utřeme, druhou přepůlíme a dáme do pekáče. Do misky si dáme víno, utřený česnek, lístky čerstvé majoránky a sladkou červenou uzenou papriku. Vše řádně promícháme. Zytek slaniny nakrájíme na plátky dáme do pekáče, přidáme králičí maso. Podlijeme vínem a dáme do vyhřáté trouby na 250°C péct. Pečeme 25 min. poté troubu stahneme na 180°C a pečeme dokud není maso měkké.

Komentáře a dotazy…