Králičí stehna na loupaných rajčatech, skořici a pomeranči

Autor receptu: Ivulinda(Ivka) (100 receptů)

Množství: neuvedeno
Obtížnost: Středně náročné
Příprava: neuvedeno
Vaření: 1 hod.
Speciální kritéria: neuvedeno
(0 hlasů)
Ohodnotit recept
6× přidáno do oblíbených

Omytá a osušená králičí stehna osolíme, osušíme a důkladně potřeme ze všech stran olivovým olejem. Omytou cibulku pokrájíme na malé kousky. Pomeranč řádně omyjeme horkou vodou a osušíme. Kůru z pomeranče nastrouháme a vymačkáme z něj šťávu. Naložená loupaná rajčata i se šťávou promícháme také se šťávou a kůrou z pomeranče, osolíme, opepříme a nasekáme na hrubší kousky. Ke králičím stehnům přidáme pokrájenou cibuli, rajčata, svitek skořice, bobkové listy a hřebíček. Vše posypeme hrubě umletým barevným pepřem, zalijeme vínem a necháme takto naložené v nádobě, v chladu asi 3 hodiny. Pekáček s naloženými králičími stehny přikryjeme druhým pekáčkem a vložíme do předehřáté trouby na 20 minut na 200 stupňů. Pak již stehna pečeme odklopená po dobu cca 25minut na 160-180 stupňů. Bobkové listy , hřebíček, svitek skořice odstraníme, vmícháme nasekanou petrželku a dochutíme solí nebo pepřem. Stehna upravíme na talířích s rajčatovou omáčkou a opečeným bramborem. Zdobíme petrželkou a nakrájeným pomerančem. Můžeme péci i s plátky omytého citronu, pokud nemáme pomeranč, nebo dáme půlku pomeranče a půlku citronu. Nemusíme zahušťovat moukou, šťáva je hustá a přírodně dobrá.

Komentáře a dotazy…