Kořeněná květáková polévka podle Dity P.

Autor receptu: Sofii (348 receptů)

Množství: neuvedeno
Obtížnost: Středně náročné
Příprava: neuvedeno
Vaření: 45 min.
Speciální kritéria: neuvedeno
(0 hlasů)
Ohodnotit recept
6× přidáno do oblíbených

V kastrolu rozehřejeme máslo s olivovým olejem, přidáme nakrájenou cibuli a šalotky a necháme osmahnout. Pak přihodíme nasekaný stroužek česneku, květák rozebraný na růžičky, řapíkatý celer nakrájený na plátečky, sůl a všechno koření, kromě muškátového oříšku. Zalijeme vodou, přihodíme zeleninový bujón a nechám asi 20 minut vařit, až je květák měkký. Polévku rozmixujeme a nakonec postrouháme troškou muškátového oříšku.

Komentáře a dotazy…