Koláčky neboli vdolečky - výborné!

Autor receptu: vii (47 receptů)

Množství: neuvedeno
Obtížnost: Snadné
Příprava: neuvedeno
Vaření: 1 hod. 40 min.
Speciální kritéria: neuvedeno
(0 hlasů)
Ohodnotit recept
8× přidáno do oblíbených

1.těsto: 250 g polohrubé mouky, 2 žloutky, 40 g droždí, trochu mléka a cukru na udělání kvásku. Z droždí, mléka a cukru necháme vzejít kvásek (cca 1/4 hodiny), poté smícháme se žloutky a moukou a necháme asi 40 minut v teple kynout. 2.těsto: 250 g změklého másla, 250 g polohrubé mouky. Zpracuje a uložíme do chladu. Náplň: 250 g tvarohu (ne z vaničky), 1 žloutek, vanilínový cukr, rozinky dle chuti, trochu cukru podle potřeby Drobenka: hrubá mouka, cukr krupice a 2 lžíce másla (nevím váhově, vždycky dám máslo a přisypávám mouku a cukr až do požadované struktury. Něměla by se sypat, ale ani být moc lepivá, tak akorát, když je prsty přimáčku, udělají hromádku, která drží pohromadě... Jakmile máme 1.a 2. těsto hotové, rozválíme je na oválné placky a položíme na sebe. Kratší stranu přeložíme ke středu, poté zbývající strany. Rozválíme a znovu přeložíme. Opakujeme 3x. Poté těsto rozválíme na obdelník a rozřežeme na čtverečky. Ty plníme tvarohovou náplní a zabalíme. Položíme na papírem vyložený plech (mě se jich tam vešlo 16 a celkem jsem měla 3 plechy = 48 vdolečků). Poté do nich uděláme důlky (já k tomu používám vejce, které občas ponořím do mouky, aby se mi nelepilo) a do důlku dáme trochu povidel. Tak akorát, aby nám nestékalo při pečení. Poté každý vdoleček pomašlujeme rozšlehaným vejcem a vtlačíme trochu drobenky. Pečeme dozlatova při 180 stupních. Poté je poprášíme moučkovým cukrem. Jsou velmi křehké a rozsypou se v puse :-). Mňam.

Komentáře a dotazy…