Knedlíčky s jahodovo-rebarborovou omáčkou

Autor receptu: Bábrle Inka (1292 receptů)

Množství: neuvedeno
Obtížnost: Snadné
Příprava: neuvedeno
Vaření: 1 hod.
Speciální kritéria: neuvedeno
(0 hlasů)
Ohodnotit recept
5× přidáno do oblíbených

Oloupané brambory uvaříme doměkka a necháme je vychladnout. Do misky nasypeme rozinky a zalijeme je rumem. Do druhé mísy vložíme tvaroh, přidáme vejce, cukr a vanilkový cukr. Brambory nastrouháme najemno, rozinky vymačkáme a přidáme do mísy k tvarohu. Všechny suroviny dobře promícháme a zpracujeme v těsto, které necháme asi 10 minut odpočinout. Z těsta pak vytvarujeme malé knedlíčky, které vaříme 10 minut v osolené vodě. Připravíme ovocnou omáčku - rozmačkáme 150g jahod (ostatní necháme stranou); rebarboru oloupeme, nakrájíme na plátky, zalijeme jablečnou šťávou, přidáme 2 lžíce cukru a necháme 3 minuty podusit. Solamyl zalijeme 2 lžícemi studené vody, dobře zamícháme a přilijeme k podušené revarboře a společně krátce povaříme. Přimícháme rozmačkané jahody, citronovou šťávu a celé jahody. Knedlíčky rozdělíme na talíře a přelijeme omáčkou.

Komentáře a dotazy…