Kefírové langoše

Autor receptu: bak (51 receptů)

Množství: neuvedeno
Obtížnost: Snadné
Příprava: neuvedeno
Vaření: 1 hod.
Speciální kritéria: neuvedeno
(10 hlasů)
Ohodnotit recept
121× přidáno do oblíbených

Ingredience

  • na smažení olej
  • podle potřeby marmeláda
  • špetka sůl
  • soda bicarbonová, 2 špetky
  • 2 hrnky mouka polohrubá
  • 1 hrnek kefír

Do mísy dáme mouku, přidáme sůl, sodu, kefír a vypracujeme vláčné těsto. Z těsta odebíráme malé kousky, vytvarujeme na tenkou placku a v rozpáleném oleji smažíme z obou dvou stran dočervena. Potřeme marmeládou a přehneme na polovinu. Langoše můžeme taky plnit zeleninou, kečupem, strouhaným sýrem, atd. Těsto si taky můžeme udělat večer , dát do sáčku do lednice a druhý den smažit.

Komentáře a dotazy…