Karlovarské křupavé rohlíky

Autor receptu: EvaV (76 receptů)

Množství: neuvedeno
Obtížnost: Snadné
Příprava: neuvedeno
Vaření: 20 min.
Speciální kritéria: neuvedeno
(0 hlasů)
Ohodnotit recept
21× přidáno do oblíbených

Z uvedených surovin uhněteme těsto (pokud máte pekárnu, je to lepší uhníst v pekárně, těsto jevláčnější) a necháme vykynout, vykynuté těsto rozdělíme na 16 stejných kousků, které zformujeme do bochánků a pod utěrkou necháme ještě 10 minut kynout. Každý bochánek rozválíme na ovál a smotáme do rohlíků. Začneme rolovat z jedné strany, na druhé straně těsto uchopíme druhou rukou a lehce natahujeme, aby měl rohlík co nejvíc "závitů". Vznikne krátký silný váleček, který rozválíme dotenka a zatočíme do podkovy. Klademe je na plech vyložený papírem na pečení. Pod utěrkou necháme znovu asi 15 minut kynout, potřeme rozpuštěným tukem a upečeme dozlatova .

Komentáře a dotazy…