Kapr na smetaně a houbách

Autor receptu: Maruška (380 receptů)

Množství: neuvedeno
Obtížnost: Středně náročné
Příprava: neuvedeno
Vaření: 45 min.
Speciální kritéria: neuvedeno
(0 hlasů)
Ohodnotit recept

Vykostěného kapra osolíme a položíme do ploché nádoby. Maso jsme naporcovali na filety. Z hlav a páteře uvaříme vývar., který přecedíme na rybu. Přilijeme víno a pod poličkou dusíme. Mezitím rozpustíme máslo a necháme zesklovatět cibulku. Na cibuli vložíme nakrájené houby. Osolíme, opepříme, přidáme petrželku a orestujeme. Zasypeme moukou, ještě opékáme, pak zředíme vývarem z ryb. Přidáme smetanu a necháme ještě povařit. Rybí filety přelijeme na talíři houbovou omáčkou. Servírujeme k rybě vařené brambory ozdobené máslem a petrželkou.

Komentáře a dotazy…