Kakaová roláda se šlehačkou

Autor receptu: zajdixs (62 receptů)

Množství: neuvedeno
Obtížnost: Snadné
Příprava: neuvedeno
Vaření: 45 min.
Speciální kritéria: neuvedeno
(0 hlasů)
Ohodnotit recept
21× přidáno do oblíbených

Z bílků si vyšleháme sníh, postupně zašleháme žloutky, cukr, kakao a nakonec mouku. Těsto vlijeme na pečící papír připravený na plechu. Pečeme ve vyhřáté troubě asi na 200° zhruba 10-15 minut. Já na troubě teplotu nemám, takže konzistenci a barvu těsta kontroluji průběžně. Plech vytáhneme, pečící papír i s upečeným těstem sundáme a ještě za tepla srolujeme a necháme vystydnout. Vyšleháme šlehačky, přidáme ztužovač a osladíme mouč. cukrem dle chuti. Dá se použít i pařížská šlehačka a do těsta nepřidávat kakao pro barevný efekt. Z papíru sundáme upečené těsto, potřeme šlehačkou a zpátky zarolujeme, já balím do alobalu, abych roládu trošku "stáhla". Nechám vystydnout a pak už jen krájím. Dobrou chuť.

Komentáře a dotazy…