Jizerský plněný vepřový kotlet

Autor receptu: Estrella (503 receptů)

Množství: neuvedeno
Obtížnost: Snadné
Příprava: neuvedeno
Vaření: 1 hod.
Speciální kritéria: neuvedeno
(0 hlasů)
Ohodnotit recept
9× přidáno do oblíbených

Osmažíme cibulku na anglické slanině, na ni dáme houby, pak přidáme vejce. Do hotové směsi přidáme pórek a petrželku. Vepřové kotlety (asi 20 dkg - 1 porce) rozkrojíme tak, že ze strany od kosti prořízneme kapsu a tu naplníme připravenou směsí a sešpendlíme. Takto připravené kotlety zprudka orestujeme na rozpáleném tuku, aby se maso zatáhlo, pak mírně podlejeme, přidáme nové koření, bobkový list a dáme do trouby. Dle potřeby podléváme. Děláme pod pokličkou. Je možno každou kapsu propíchnout, aby mohla šťáva ven. Nakonec šťávu zahustíme Solamylem a přecedíme. Příloha: bramborové placky nebo špalíčky z bramborového těsta. Neuvádím mnnožství, to si každý určí podle počtu porcí.

Komentáře a dotazy…