Jehněčí maso na víně

Autor receptu: Michael Komárek (206 receptů)

Množství: neuvedeno
Obtížnost: Středně náročné
Příprava: neuvedeno
Vaření: 45 min.
Speciální kritéria: neuvedeno
(0 hlasů)
Ohodnotit recept
3× přidáno do oblíbených

Maso opláchneme, nakrájíme na kostky.Cibuli nakrájíme nadrobno a spolu s očištěnou zeleninou osmahneme na rozehřátém tuku. V tlakovém hrnci opečeme maso, osolíme, zalijeme vodou, přidáme koření a ocet, přikryjeme a dusíme, až je maso měkké. Potom maso vyjmeme, odložíme na teplé místo, šťávu vydusíme na tuk, zaprášíme moukou, opražíme, zalijeme vodou, rozšleháme a povaříme. Šťávu přecedíme, zalijeme vínem a necháme přejít varem. Maso rozdělíme na talíře a přeléváme šťávou. Pokrm podáváme s vařenými bramborami nebo s dušenou rýží.

Komentáře a dotazy…