Játra dušená se slaninou (telecí, husí a ostatní drůbeží)

Autor receptu: Konato (60 receptů)

Množství: neuvedeno
Obtížnost: Snadné
Příprava: neuvedeno
Vaření: 1 hod.
Speciální kritéria: neuvedeno
(0 hlasů)
Ohodnotit recept
4× přidáno do oblíbených

Z opraných jater telecích nebo vepřových stáhneme blánu a protáhneme je nudličkami slaniny. Na másle, popřípadě i na slanině nebo na sádle, zpěníme drobně nakrájenou cibuli, vložíme do ní játra, opečeme a dusíme až změknou. Měkká játra vybereme, šťávu zaprášíme moukou, prudce opečeme, podlijeme, osolíme a opepřená a pokrájená játra necháme ve šťávě jen přejít varem. Zaléváme-li šťávu smetanou, zakvedláme do ní lžíci mouky a přilijeme do vařené šťávy. Chvilku ještě povaříme. Stejně můžeme dusit i játra hovězí a srnčí. Ta dusíme ovšem déle. Přikořeníme je i špetkou zázvoru. Srnčí játra takto připravená zalijeme vínem.

Komentáře a dotazy…